Digital Nomad: De droom van Gen Z

07/06/2022 Robert de Bruijn

Up-to-date blijven met de digitalisering van de maatschappij is één ding, maar deze in jouw voordeel gebruiken om financiële en geografische onafhankelijkheid te bereiken: that's the dream! Om een kijkje te bieden in de levensstijl van een digital nomad, laten we een van onze afgestudeerden aan het woord. In zijn fascinerende verhaal vertelt hij hoe je succesvol wordt... en dat overal ter wereld!

Hallo! Stel jezelf eerst maar even voor en vertel ons watvoor werk je doet.

Hi, ik ben Genji en ik reis de wereld door als marketing consultant. Vandaag de dag is het essentieel om mee te evolueren met de digitale wereld. En bekender je ermee wordt, hoe beter je je werk integreert. Dat merk ik als digital nomad maar al te goed.

Wat trekt je zo aan tot die digitale omgeving?

Iemand als ik, die van reizen houdt, ondervindt alleen voordelen. Ik word wakker in Parijs en dineer in Berlijn. -lacht- Ik voel me vrij. Dat is het. En daarom heb ik vertrouwen in jullie aanpak. Ik volg les waar ik wil en mijn opleiding neem ik overal met me mee.

Digital Nomad

Zijn expertise

Welke diploma's heb je al behaald?

-lacht- Ik heb er veel en wil er meer. De eerste die ik behaalde was Grafische vormgeving. Ik heb trouwens nog steeds contact met mijn docent. We bellen elkaar regelmatig op om ideeën uit te wisselen. Ik sta bij hem in het krijt, want hij heeft basically mijn carrière gelanceerd.

Daarnaast heb ik de cursussen Copywriting, Change Management, Bedrijfscoach, E-Marketing, Journalistiek en Dreamweaver gevolgd!

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Momenteel verblijf ik in Cabo. Mijn dagen bestaan dus grotendeels uit overdag naar het strand gaan en 's avonds content schrijven voor mijn klanten. Op die manier krijg ik een kleurtje en ben ik klaar met mijn werk voor we 's nachts uitgaan. Ik doe gemiddeld tussen 5 tot 10 klussen per dag. Tussendoor maak ik visuals. Ik hou van mijn leven.

Digital Nomad

Advies voor werkgevers

Is er iets dat je aan werkgevers wil meegeven?

Hou er rekening mee dat Gen Z anders denkt. Ze hebben een duidelijke visie wat betreft werk. Vaak willen ze wel werken in een vaste onderneming, maar op een flexibele manier, met veel ruimte voor meer verantwoordelijkheden en outside-the-box-denken. Geef je medewerkers de kans om flexibel te werken. Alles moet vooruit gaan. Vandaar zijn jullie praktijkgerichte opleidingen zo populair. Ze zorgen ervoor dat je meteen aan de slag gaat!

Raad je onze onderwijsinstelling aan aan je vrienden?

Double yes! Jullie cursussen maken mijn leven elke dag beter. Ik zie de wereld, omdat ik werk waar ik maar wil. Ik heb tijd voor vrienden en familie, omdat mijn schema flexibel is. En om de paar maanden voeg ik nieuwe vaardigheden toe aan mijn cv. Thanks, guys!


relatedBlogs

Vijf stappen om je eigen zaak te starten

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard

Waarom iedereen een coach nodig heeftpreviousLabel

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken

nextLabel

Het opleidingstraject van Wim: ‘het onderwijs heeft mij altijd al gefascineerd’

relatedCourses


Change Management

Wil jij leren omgaan met hindernissen, obstakels en herstructureringen binnen het bedrijf?

Copywriter

Deze cursust leert je professionele teksten schrijven aangepast aan je doelpubliek.

Dreamweaver - Adobe

Met onze thuisstudie Dreamweaver - Adobe leer jij snel de kneepjes van het vak.

E-Marketing

Vergroot je online zichtbaarheid met een professionele opleiding in online marketing.

Journalistiek

Wil jij een cursus volgen waarbij je zelf kiest waar en wanneer je studeert?

studyCategories


Administratie & Receptie

Beauty

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


Grafische vormgevingCopywriterJournalistiekMarketingManagementCoachingDreamweaverE-marketingThuisstudieNomadDigital nomadReizenOndernemersschoolNhoc

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0