Waarom iedereen een coach nodig heeft

22/08/2019

Andere mensen inspireren en tot bloei laten komen. Mensen aanmoedigen om het allerbeste uit zichzelf te halen. Begeleiding bieden aan mensen die het even moeilijk hebben of leven met een beperking. Veel Nederlanders zijn er als coach op dagelijkse basis mee bezig. Niemand weet precies hoeveel coaches er zijn in Nederland, maar het zijn er veel. En de behoefte aan goede en toegewijde coaches blijft stijgen. Vooral aan coaches die net een stapje verder gaan voor hun client. 

 

berg-klimmen-helpen-mensen-coachen-600x450.png

 

Om hulp vragen blijft een taboe

Het feit dat er veel coaches zijn, zegt helaas niet dat veel mensen wel eens een coach in de arm hebben genomen. Voor veel mensen blijft hulp vragen toch een taboe en is het vaak een beperkte groep mensen die een coach inschakelt. Zij lopen al lang met bepaalde problemen rond en bevinden zich in een inmiddels onhoudbare situatie. Uiteindelijk zijn ze hulp gaan zoeken. Toch zijn er mensen die zich zo diep schamen voor hun problematiek, dat zij hun innerlijke leefwereld niet durven delen. Of, mensen zijn ervan overtuigd dat ze geen problemen hebben en zelf heel goed weten wat goed voor ze is.

 

vrouw-hand-mond-zwijgen-taboe.jpg

 

Het belang van een goede coach

Je laten coachen, in welke vorm dan ook, levert je altijd wat op. Of je nu een aantal sessies inplant, een workshop volgt of besluit mee te doen aan de training die je werkgever je aanbiedt. Allemaal dragen ze bij aan je ontwikkeling. Een goede coach beheerst de juiste gesprekstechniek,  interventies en oefeningen. Een goede coach leert je om anders naar jezelf te kijken en uit oude patronen te stappen. Een goede coach geeft je onbetaalbare nieuwe inzichten, die je je leven lang met je meeneemt. Denk eens aan een gegroeid zelfvertrouwen, valkuilen waar je niet steeds weer in stapt of antwoord op de vraag waar je nou echt gelukkig van wordt.

 

Anders naar jezelf kijken

Minimaal één keer in je leven in aanraking komen met een coach zou voor iedereen heel goed zijn. Ook als je geen urgent probleem hebt. Misschien wel juist als je geen urgent probleem hebt. Een coach helpt je om op een andere manier naar jezelf te kijken. Uiteindelijk besllis jij of en wat je doet met alle nieuwe inzichten, maar het is fijn als iemand met je meedenkt. 

 

hand-kompas-bos-berg-richting.jpg />

 

Ga jij ook een stapje verder?

Kortom, coaching is voor iedereen die (n)ergens last van heeft en graag iets zou willen verbeteren aan zichzelf of het leven. Sta jij nou te springen om iemand  te helpen die (n)ergens last van heeft? Wil jij leren hoe je iemand anders naar zichzelf kunt laten kijken of iemand helpen bij het oplossen van een probleem? Kijk dan eens bij onze Psychologie & Therapie opleidingen. Tussen dit rijke aanbod zit zeker iets wat jou aanspreekt! 


relatedBlogs

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

Maak werk van jouw gevoel voor stijl

Zo word je een echte saleskoning(in)!previousLabel

Zo ontdek je jouw eigen creativiteit

nextLabel

Wat is een burn-out?

relatedCourses


Gewichtsconsulent

Aromatherapie

Bachbloesemtherapie

Budgetcoach

Chakratherapie

courseMaterial


Massage Districos

140.00

buyMaterial

Massage Districos

140.00

buyMaterial

Massage Anubis

124.99

buyMaterial

Massagetherapeut Districos

495.00

buyMaterial

Aromatherapie Professioneel

195.00

buyMaterial

studyCategories


Spiritualiteit & Energetische Therapieën

Persoonlijke Ontwikkeling

Psychologie & Therapie

Gezondheidszorg & Welzijn

Evenwichtig Leven

blogTags


PsychologieTherapieKlassikaal onderwijsThuisstudieOpleidingCursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0