Zo word je een echte saleskoning(in)!

05/04/2022 Robert de Bruijn

Droom jij van een glansrijke salescarrière waarin je de ene na de andere verkoop binnenhaalt? In deze blog lees je hoe je elke deal tot een succesvol einde brengt!
 
1. Luisteren is minstens zo belangrijk als praten
Je denkt misschien dat een goede verkoper iemand is die anderen met zijn of haar gladde praatjes iedereen inpalmt. Maar een succesvolle salesmedewerker is juist iemand die de andere partij ook voldoende aan het woord laat. Wat zijn hun wensen en behoeften? Je komt hiermee geïnteresseerd over, maar vervolgens is deze waardevolle informatie ook in jouw voordeel in te zetten bij het bepalen van je salesstrategie. 
 
2. Onderscheid je
Jouw bedrijf is natuurlijk uniek. En juist deze unique selling points (USP’s) zijn een belangrijke troef om de andere partij ervan te overtuigen met jou in zee te gaan. Wat maakt jouw product of dienst zo buitengewoon dat de andere partij jou wel moet kiezen? Gebruik dit als je belangrijkste argument tegenover je klant. 
 
3. Ontwikkel een verkoopstrategie op maat
Een CFO wil tijdens een salesgesprek andere dingen weten dan bijvoorbeeld een CMO of CIO. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, is het daarom goed om je te verdiepen in degene die je voor je hebt. Vervolgens is het zaak om je verkoopstrategie aan te passen op de specifieke belangen van de desbetreffende persoon. Door deze gepersonaliseerde werkwijze toe te passen creëer je een persoonlijke en duurzame band met je toekomstige businesspartner.
 
4. Wees persoonlijk én professioneel
Je salesstrategie persoonlijk maken geeft je dus een grotere kans om die deal binnen te slepen. Toch is het belangrijk om tegelijkertijd een professionele indruk te blijven maken tegenover je klant. Het is en blijft natuurlijk een zakelijke relatie die je helder en objectief moet blijven bekijken. Daarnaast loop je risico amateuristisch over te komen. Probeer dus de juiste balans tussen een persoonlijke en professionele aanpak te bewaren. 
 
Droom jij van een carrière in de sales? Volg dan een van onze opleidingen binnen het thema Marketing & Communicatie. Boost je CV en ga meteen aan de slag met je droombaan met een praktijkgerichte cursus in Brand Management, Marketing, Gesprekstechnieken of Commercieel Medewerker Binnendienst


relatedBlogs

Digital Nomad: De droom van Gen Z

Je omscholen naar een administratieve job werkt!

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken


relatedCourses


previousLabel

Zo vind je de opleiding die het best bij jou past

nextLabel

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken

relatedCourses


Brand Management

Weten hoe je producten succesvol aan de man kan brengen? Volg de cursus Brand Management

Commercieel Medewerker

Wil jij leren verkopen als de beste en een succesvolle marketing op poten zetten?

Gesprekstechnieken

Je boodschap overtuigend kunnen overbrengen tijdens presentaties?

Marketing

Wil jij leren wat goede marketing kan betekenen voor jouw bedrijf? Je kennis vergroten?

blogTags


SalesSalesmedewerkerMarketingNhocOndernemersschoolStudieStuderenKoningsdagOpleidingThuisstudieCursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0