Zo word je een echte saleskoning(in)!

05/04/2022 Robert de Bruijn

Droom jij van een glansrijke salescarrière waarin je de ene na de andere verkoop binnenhaalt? In deze blog lees je hoe je elke deal tot een succesvol einde brengt!
 
1. Luisteren is minstens zo belangrijk als praten
Je denkt misschien dat een goede verkoper iemand is die anderen met zijn of haar gladde praatjes iedereen inpalmt. Maar een succesvolle salesmedewerker is juist iemand die de andere partij ook voldoende aan het woord laat. Wat zijn hun wensen en behoeften? Je komt hiermee geïnteresseerd over, maar vervolgens is deze waardevolle informatie ook in jouw voordeel in te zetten bij het bepalen van je salesstrategie. 
 
2. Onderscheid je
Jouw bedrijf is natuurlijk uniek. En juist deze unique selling points (USP’s) zijn een belangrijke troef om de andere partij ervan te overtuigen met jou in zee te gaan. Wat maakt jouw product of dienst zo buitengewoon dat de andere partij jou wel moet kiezen? Gebruik dit als je belangrijkste argument tegenover je klant. 
 
3. Ontwikkel een verkoopstrategie op maat
Een CFO wil tijdens een salesgesprek andere dingen weten dan bijvoorbeeld een CMO of CIO. Om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken, is het daarom goed om je te verdiepen in degene die je voor je hebt. Vervolgens is het zaak om je verkoopstrategie aan te passen op de specifieke belangen van de desbetreffende persoon. Door deze gepersonaliseerde werkwijze toe te passen creëer je een persoonlijke en duurzame band met je toekomstige businesspartner.
 
4. Wees persoonlijk én professioneel
Je salesstrategie persoonlijk maken geeft je dus een grotere kans om die deal binnen te slepen. Toch is het belangrijk om tegelijkertijd een professionele indruk te blijven maken tegenover je klant. Het is en blijft natuurlijk een zakelijke relatie die je helder en objectief moet blijven bekijken. Daarnaast loop je risico amateuristisch over te komen. Probeer dus de juiste balans tussen een persoonlijke en professionele aanpak te bewaren. 
 
Droom jij van een carrière in de sales? Volg dan een van onze opleidingen binnen het thema Marketing & Communicatie. Boost je CV en ga meteen aan de slag met je droombaan met een praktijkgerichte cursus in Brand Management, Marketing, Gesprekstechnieken of Commercieel Medewerker Binnendienst


relatedBlogs

Start een carrière in de IT-sector!

6 tips voor een goede aannemer

Maak werk van jouw gevoel voor stijl


relatedCourses


previousLabel

Zo vind je de opleiding die het best bij jou past

nextLabel

Na het vasten je normale eetpatroon weer oppakken

relatedCourses


Brand Management

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

Commercieel Medewerker

Schrijf je in voor de cursus Commercieel Medewerker en leer alles wat je wil weten!

Gesprekstechnieken

Je boodschap overtuigend kunnen overbrengen tijdens presentaties?

Marketing

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

studyCategories


Marketing & Communicatie

blogTags


SalesSalesmedewerkerMarketingNhocOndernemersschoolStudieStuderenKoningsdagOpleidingThuisstudieCursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0