Koken & Bakken

Koken & Bakken

Hé foodie! Sta jij te popelen om je eigen restaurant te beginnen of de mooiste taarten te maken, dan is deze smaakvolle sector iets voor jou. Laat je creativiteit de vrije loop met de opleidingen uit het thema Koken & Bakken.

In een mum van tijd word je klaargestoomd voor het echte bakwerk. Onze opleidingen zijn samengesteld door toppers uit het vakgebied, zodat je de belangrijkste technieken leert voor een succesvolle carrière in de kook- en bakwereld. Zo verwen je binnenkort jouw smaakpapillen en die van anderen met de meest verrassende gerechten.

Laat de keukenprins(es) in jezelf helemaal los. Kies jouw favoriete studie uit ons aanbod in Koken & Bakken.


allSubthemesWithinTheme Koken & Bakken

Ambachtelijk koken

Ambachtelijk koken

2 homestudies

Gezond koken

Gezond koken

1 homestudy

Koffiebar openen

Koffiebar openen

3 homestudies

Patisserie

Patisserie

3 homestudies

Restaurantkok

Restaurantkok

3 homestudies


beSureOfYourFuture

Nieuwe foodconcepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Allemaal hebben ze hun eigen kwaliteiten. Natuurlijk heeft elk restaurant of elke foodbar een chef nodig die kwaliteit levert en een hands-on mentaliteit heeft!

"Steeds meer restaurants kopen lokaal hun producten in en geven een creatieve twist aan bestaande gerechten. Dat geeft mij veel inspiratie voor mijn eigen cateringbedrijf. Met bijscholing is het gelukt om mijn bedrijf verder uit te breiden. Inmiddels kook ik ook vegan en glutenvrij." - employerSpeaks

Koken & Bakken

trendsCapitalized

Als chef moet je regelmatig de trends die de hedendaagse keuken domineren in de gaten houden. Elk jaar opnieuw zijn er verschillende trends die de keukens, bars, patisserie en restaurants domineren. Consumenten worden tegenwoordig steeds gevoeliger voor gerechten met unieke smaken en een authentiek verhaal. Steeds meer restaurants kiezen voor eten dat smaakt en eruit ziet als homemade, maar wat mogelijk ook in het vriesvak gevonden word. Ook heel wat supermarkten specialiseren zich ondertussen om de thuiskok te plezieren. Ook wordt er steeds meer rekening gehouden met natuurlijke ingrediënten en plantaardige producten vervangen vlees. Wild eten en groenten nemen in de hedendaagse keuken een steeds prominentere plaats in. Vlees wordt bijvoorbeeld nog gegeten, maar dan wel van hoogwaardige kwaliteit van duurzame bron zonder bewerkingen.

Koken & Bakken, hundredPercentOfTheTime

Er zijn tegenwoordig heel wat nieuwe technologieën en mogelijkheden om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Daarnaast is er veel aandacht voor gezond koken, de impact van voedselproductie op het milieu en zero waste. Er komen ook steeds meer vraagtekens bij de prijs die we betalen voor voedsel. De vraag naar eten stijgt, waardoor de focus komt te liggen op eerlijke prijzen en transparantie. Zowel voor de boer als voor de consument.

"Ik ben inmiddels iets langer dan een jaar aan de slag in mijn eigen zaak. Door verschillende ervaringen en contacten met mijn klanten hebben we gedurende het jaar ons menu verschillende keren aangepast. We zijn geëvolueerd naar een verfijnde keuken met een toegankelijk en gezellige sfeer. We bieden nu een creatieve keuken aan met gerechten die op ambachtelijke en originele wijze worden bereid. We merken echt dat onze klanten heel veel belang hechten aan deze intense smaken en de combinatie van bepaalde smaken. Bij elk gerechtje op de kaart, van voorgerecht tot dessert, vind je een tip en extra informatie over de gerechten terug. Doordat we ons aanbod en menu geregeld aanpassen, is het nodig mezelf te blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van foodtrends en om m'n skills op peil te houden." - Jady - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"We merken dat er veel vraag is naar goed opgeleide chef-koks. Door het toenemende aanbod van restaurants is die vraag de laatste tijd exponentieel toegenomen. Een chef-kok moet in verschillende markten thuis zijn om diens kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten. Bovendien ga je met je skills die je tijdens een van onze opleidingen leert aan de slag waar je maar wilt. De sector is enorm breed en biedt je heel wat perspectief."

niceToKnowHeader

  • Wist je dat het bezorgen van gezond eten steeds belangrijker wordt?
  • Eten is een totaalbeleving, waarbij technologie een steeds grotere rol speelt.
  • Een koksmuts wordt ook wel eens een toque genoemd.
  • De vraag naar goede chef-koks blijft toenemen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-