Retail & Detailhandel

Retail & Detailhandel

Mooie etalages zijn helemaal jouw ding, maar je schiet klanten ook graag persoonlijk te hulp. Twee onmisbare ingrediënten voor een professionele carrière in de Retail & Detailhandel. Verbeter je skills als (toekomstig) ondernemer in deze veelzijdige branche!

Met behulp van onze praktijkgerichte cursussen doe je relevante kennis op om een succesvol bedrijf te beginnen en managen. Het lesmateriaal is speciaal voor jou samengesteld door experts uit het werkveld, zodat je goed voorbereid aan je nieuwe toekomst begint.

Kortom: met onze Retail & Detailhandel opleidingen maak jij werk van je ondernemersdroom.


allSubthemesWithinTheme Retail & Detailhandel

Detailhandel

Detailhandel

3 homestudies

E-commerce

E-commerce

mhcomingsoon

Eigen kledingzaak starten

Eigen kledingzaak starten

7 homestudies

Horecazaak starten

Horecazaak starten

2 homestudies

Logistiek

Logistiek

1 homestudy

Marketing en koopgedrag

Marketing en koopgedrag

3 homestudies

Verkooptrucs

Verkooptrucs

mhcomingsoon

Winkeluitbater

Winkeluitbater

4 homestudies


beSureOfYourFuture

Droom je van een carrière in de retail starten of van het oprichten van een eigen bedrijf? Dan weet je zeker dat e-commerce en e-tailing elke dag belangrijker worden en ook de financiële en logistieke processen essentieel zijn. Met een opleiding binnen het thema Retail & Detailhandel leer je alles om van je carrière in retail een succes te maken!

"We merken dat de vraag op de arbeidsmarkt enorm groot is, maar we zien ook wel een belangrijk verschil. Veel retailers vullen hun functies tegenwoordig anders in. Er is steeds meer behoefte aan gekwalificeerde medewerkers die net dat beetje extra geven. Daarnaast moet je in staat zijn om goed te plannen en anderen te inspireren. Dan is het al snel nodig om een professionele beroepsopleiding te volgen." - employerSpeaks

Retail & Detailhandel

trendsCapitalized

De retailmarkt is in volle verandering. Consumenten kopen goederen en diensten steeds vaker online, maar komen hun bestelling dan ook vaak in een fysieke winkel ophalen. Daarom is de vraag naar gekwalificeerde werknemers of ondernemers in retail ontzettend groot. Het aantal banen in de detailhandel groeit nog steeds sneller dan voor de gehele economie en momenteel is het de sector met de grootste werkgelegenheid. De sector speelt ook gretig in op nieuwe trends en actualiteit die creatief worden vertaald naar de beleving van de consument. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe ontwikkelingen in augmented reality om klanten te helpen nieuwe items te vinden op basis van hun voorkeuren.

Retail & Detailhandel, hundredPercentOfTheTime

De retailsector staat voor grote uitdagingen. Er is een verschuiving van offline naar online, maar mensen hebben ook behoefte aan een betekenisvolle en persoonlijke beleving. Om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en die ook in de praktijk toe te passen, is het belangrijk om je kennis regelmatig bij te schaven.

"Ik heb altijd al de wens gehad om een ondernemer te zijn en daarom heb ik besloten om de opleiding Shopmanager te volgen. Een jaar later heb ik een eigen belevingswinkel uitgewerkt met mijn eigen collecties. Met onze belevingswinkels willen we de loyaliteit van onze klanten verder uitbouwen en een vaste waarde worden in het straatbeeld. Dat is het verschil met bijvoorbeeld een pop-upwinkel. Wij denken echt op lange termijn. Dankzij de opleiding heb ik toch de nodige managementskills opgedaan en ben ik ook veel wijzer geworden in de digitale wereld. Daar ben ik de school enorm dankbaar voor!" - Willem - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

"We merken dat bedrijven in de retail- en detailhandel écht op zoek zijn naar mensen met kennis van hun vak. Retailers hechten vandaag meer belang aan klantenbeleving en dan zijn competenties als klantvriendelijkheid, empathisch vermogen, goed luisteren en advies verlenen cruciaal. De juiste attitude naar klanten toe betekent vaak een wereld van verschil in het omzetcijfers voor vele bedrijven. Daarom is het belangrijk net dat beetje extra te geven. De sector daagt je zeker uit! Je hebt keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen. Stuk voor stuk hebben we de beste docenten voorzien om je in no-time alle nodige skills bij te brengen!"

niceToKnowHeader

 
  • Er zijn momenteel ruim 36.000 openstaande vacatures binnen de retailwereld.
  • 83% van de ondernemers in de retail starten, naast een stenen winkel, steeds vaker een online winkel.
  • Bijna 56% van de retailers organiseren online rondleidingen van hun bedrijf.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0