Gezonde Voeding

Gezonde Voeding

Omdat je een eigen restaurant wil openen of omdat je gewoon geïnteresseerd bent in voeding; met een opleiding in de categorie Gezonde Voeding leer je alles wat je wil en moet weten over gluten, diëten en organische fruit en groenten.

Schrijf je in voor een van onze lessenreeksen en ontdek wat er te leren valt over de wereld van voeding. In deze tijden van fastfood, kant-en-klaarmaaltijden, vetten en suikers is een gezonde levensstijl een uitdaging . Met jouw kennis kun je je cliënten richting een gezond en verantwoord eetpatroon sturen.

Kies uit tal van groepslessen en thuisopleidingen jouw favoriete cursus waar je meteen mee aan de slag kunt. Zo geef je zonder twijfel een nieuwe en gezonde boost aan je professionele carrière.

allSubthemesWithinTheme Gezonde Voeding

beSureOfYourFuture

Als expert op vlak van voeding vind je in meerdere domeinen werk. Je gaat aan de slag met kinderen en volwassen, sporters en mensen met goede voornemens. Of je begint je eigen lifestyle blog, Instagrampagina of voedingswinkel. Misschien start je zelfs als zelfstandig voedingstherapeut? Kortom: je toekomst ligt aan je voeten!

"Experts in voeding zijn geld waard. Mensen willen steeds meer op hun gezondheid letten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze roepen dan vaak de hulp in van specialisten, die hen gericht advies kunnen geven. En af en toe verwijs ik als dokter ook mensen door naar zo’n expert. Want soms is een verandering in voeding gewoon nodig. De expertise die je tijdens je opleiding opbouwt kan niet alleen levens veranderen, maar zal ze ook soms redden." - employerSpeaks

trendsCapitalized

We eten vaker plantaardig, lokaal en seizoensgebonden. De aandacht voor het milieu, het klimaat en ons eigen lichaam verandert ons voedselpatroon en zorgt ervoor dat we meer transparantie willen over ons eten. En dat bewuster eten zien we ook in de opkomst van vegetariërs en de groei van de veganistische beweging. Maar is vlees skippen wel gezond? En wat zijn de gevolgen ervan voor onze groei, ons denken en ons energiepeil? Dat en veel meer leer je in deze opleidingen.

Gezonde Voeding, hundredPercentOfTheTime

Notenboters worden steeds populairder. Pindakaas is al lang een klassieker voor op de boterham, maar ook amandelboter, cashewboter of een boter die bestaan uit een mix aan noten zijn in opkomst. Ze zijn makkelijk zelf te maken, zodat je zeker bent van wat er juist in zit en dat de boter vers is. Steeds vaker worden ze ook gebruikt als sauzen, in dips en in gerechten. Dit is slechts een voorbeeld van de duizenden dingen die je makkelijk zelf kan maken. We zijn allemaal meer en meer met ons voedsel bezig. We kweken zelf onze groenten en willen weten waar ons vlees vandaan komt. De trend naar bewuster eten, speelt in jouw voordeel als voedselexpert. Jouw potentiële klanten zijn iedere dag met meer.

"Ik kook graag. Enorm graag. Zo graag dat ik er een blog over begonnen ben. Maar ik wou die blog ook wetenschappelijk onderbouwen. Ik merk dat veel van mijn lezers daar naar vragen en dat er enorm veel interesse is om te weten wat we eten. Dankzij de allround opleiding voedingstherapie heb ik nu het vertrouwen om mijn kookkunsten en wetenschappelijk onderbouwd advies met de wereld te delen. Daar word ik blij van en ik hoop dat ik er ook heel veel mensen echt mee verder kan helpen." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Als je afstudeert van een cursus uit het subthema Gezonde Voeding, heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen als voedingsadviseur. Je kan een specifieke richting kiezen, zoals sportvoeding of kindervoeding, of eerder iets algemeens. Jij kiest waar jouw interesses liggen en begint aan het avontuur. Wij geven je alle kennis en tools zodat jij je kan voeden met kennis.

niceToKnowHeader

  • Appels geven meer energie dan koffie. Dat komt door het hoge gehalte van koolhydraten, vezels, mineralen en vitamine C. Grijp dus beter naar een appel dan naar een koffie wanneer je een dipje hebt!
  • Avocado's worden officieel gezien als fruit.
  • Rauwe oesters leven hoogstwaarschijnlijk nog wanneer je ze opeet. Dat komt omdat ze heel snel slecht worden en vanaf dat ze sterven zijn ze al bijna niet meer eetbaar.
  • Honing, suiker, zout en rauwe rijst worden nooit slecht.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0