Gezonde Voeding

Gezonde Voeding

Sta je op het punt om je eigen bedrijf te beginnen, dan is kennis over voeding een must. Met een opleiding in de categorie Gezonde Voeding leer je alles wat je moet weten over gluten, diëten en de orthomoleculaire voedingsleer.

Gezond eten is een levensstijl en een uitdaging. Met onze smaakvolle en praktische opleidingen ga je dat zeker ontdekken! Als voedingsexpert ben je in staat om cliënten op een persoonlijke manier te coachen richting een gezond en verantwoord eetpatroon.

Kies nu jouw favoriete opleiding en geef een nieuwe en gezonde boost aan je professionele carrière!


allSubthemesWithinTheme Gezonde Voeding

Afslanken

Afslanken

2 homestudies

Alternatieve voeding

Alternatieve voeding

2 homestudies

Lekker en gezond (koken)

Lekker en gezond (koken)

5 homestudies

Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

4 homestudies

Sportvoeding

Sportvoeding

1 homestudy

Voedingsadvies

Voedingsadvies

7 homestudies


beSureOfYourFuture

Als expert op het gebied van voeding ben je verzekerd van werk, bijvoorbeeld als zelfstandig voedingscoach, restauranteigenaar, kok of theesommelier. Dat maakt deze sector erg veelzijdig!

’’Kies je specifiek voor een van deze coachingsopleidingen, dan leer je om persoonlijk advies te geven over leefstijl. Dat is erg waardevol, want zo leren cliënten om hun nieuwe voedingspatroon daadwerkelijk vol te houden. Met de juiste begeleiding wordt dit een blijvende gewoonte. Als specialist in voeding ben je dus echt levens aan het veranderen!” - employerSpeaks

Gezonde Voeding

trendsCapitalized

We eten vaker plantaardig, lokaal en biologisch. Het milieu, klimaat en ons eigen lichaam verandert ons eetpatroon en zorgt ervoor dat we meer behoefte krijgen aan openheid over voeding. Daarnaast wordt de relatie tussen mentale gezondheid en voeding steeds belangrijker. We eten bijvoorbeeld meer van wat ons geestelijk gezonder maakt. De focus ligt op het microbioom, wat ook wel gezien wordt als de kern van je gezondheid.

Gezonde Voeding, hundredPercentOfTheTime

Gezonde voeding is hot! Er worden doorlopend nieuwe producten op de markt gebracht, vaak met termen zoals ‘vers’, ‘natuurlijk’ en ‘biologisch’. De focus op een plantaardige levensstijl wordt bovendien steeds groter. Verder vinden er veel vernieuwingen plaats binnen de voedselketen, maar ook op het gebied van voedselveiligheid en supplementen. Als voedingsexpert houd je jezelf op de hoogte van ontwikkelingen die voor jouw klanten relevant zijn.

"Ik kook graag. Zo graag dat ik een foodblog ben begonnen. Na een tijdje besloot ik naast recepten ook wetenschappelijke feitjes te gaan delen. Ik merkte dat veel van mijn lezers daar behoefte aan hadden. Dankzij de allround opleiding tot voedingsdeskundige geef ik nu zelfs persoonlijk advies op maat. Daar word ik blij van. Ik hoop dat ik er heel veel mensen mee help." - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Heb je een studie afgerond binnen het thema Gezonde Voeding, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Kies ervoor om jezelf te specialiseren in meerdere richtingen of slechts één richting, zoals sportvoeding. Jij bepaalt waar jouw interesses liggen en wanneer je begint aan het avontuur van je dromen. Wij geven je alle kennis en tools!

niceToKnowHeader

  • Appels geven meer energie dan koffie. Dat komt door het hoge gehalte aan koolhydraten, vezels, mineralen en vitamine C.
  • Avocado's worden officieel gezien als fruit.
  • Rauwe oesters leven waarschijnlijk nog als je ze opeet. Dat komt omdat ze anders heel snel bederven.
  • Honing, suiker, zout en rauwe rijst blijven altijd houdbaar.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0