Evenwichtig Leven

Evenwichtig Leven

Mentale gezondheid is booming business. Veel mensen zoeken balans op het gebied van werk, financiën, beweging, voeding, ontspanning en relaties. Ze komen dan uit bij een professional die ze daarbij helpt. En dat ben jij!

Onze vakdocenten leren je alles wat je moet weten over mindfulness, healing, gezonde voeding of massages. Het doel? Gelukkige en relaxte mensen die lekker in hun vel zitten, dankzij jouw hulp.

Laat je droom als life coach, yogi of alternatief genezer werkelijkheid worden. Volg een beroepsopleiding binnen het thema Evenwichtig Leven.


allSubthemesWithinTheme Evenwichtig Leven

Balans vinden

Balans vinden

4 homestudies

Beweging

Beweging

1 homestudy

Healing

Healing

3 homestudies

Mental coaching

Mental coaching

7 homestudies

Oosterse levenswijzen

Oosterse levenswijzen

1 homestudy

Relaxatie

Relaxatie

5 homestudies

Voeding

Voeding

2 homestudies

Work - life balance

Work - life balance

9 homestudies


beSureOfYourFuture

Iedereen is op zoek naar balans, bijvoorbeeld tussen een drukke agenda en tijd voor zichzelf. Steeds meer mensen gaan nu ook actief hulp zoeken om die balans te vinden. Als expert op dit gebied heb je dus veel werkzekerheid.

"Balans vinden is voor velen de grootste uitdaging in het leven. Daarom hebben we gecertificeerde coaches nodig met een bepaald specialisme, zoals sport, werk en gezin. De professionals die aan deze school afstuderen, hebben een hele goede naam wat dat betreft." - employerSpeaks

Evenwichtig Leven

trendsCapitalized

Mindfulness betekent dat je met je aandacht in het hier en nu leeft, maar ook dat je het huidige moment accepteert zoals het is. Je laat oordelen over jezelf en anderen los en observeert je gedachten, zonder er ook echt iets mee te doen. Voor velen is dat de sleutel tot een gelukkig en evenwichtig leven. Meditatie, yoga en ademhalingstechnieken zijn manieren om mindfulness te integreren in het dagelijks leven. De positieve effecten daarvan zijn al snel merkbaar. Inmiddels worden er op scholen en bij bedrijven verschillende tools ingezet om mindfulness te bevorderen.

Evenwichtig Leven, hundredPercentOfTheTime

Mensen zoeken naar rust en balans op alle mogelijke manieren. Er is daardoor een wildgroei aan zelfhulpboeken, gezondheidsgoeroe’s en vitaliteitsapps. Daarnaast is er veel behoefte aan (online) coaching en therapie. Men is vooral op zoek naar een ‘echt’ persoon: iemand die ze helpt om hun doelen te bereiken. Als coach of alternatief genezer behandel je elke cliënt persoonlijk. Zo ga je gegarandeerd voor het beste resultaat!

Veel collega’s hebben het gevoel dat ze na werktijd ook bereikbaar moeten zijn. Vaak met alle gevolgen van dien. Als HR-manager merk ik dat ze zoekende zijn naar een goede balans tussen werk en privé. Dankzij de opleiding tot burn-out coach lukt het om ze te ondersteunen in het vinden van die balans. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De opleidingen binnen het thema evenwichtig leven zijn geschikt voor iedereen. Of je nu een manager, zelfstandig ondernemer of student bent: je haalt er zeker belangrijke levenslessen uit! Met deze nieuwe inzichten groei je als professional, maar ook als persoon.

niceToKnowHeader

  • Jonge vrouwen ervaren de meeste stress, waardoor zij vatbaarder zijn voor een burn-out.
  • Alternatieve geneeswijzen zijn een goede aanvulling op reguliere behandelingen.
  • Mindfulness verbetert je concentratie en focus.
  • Mensen die kleine en haalbare doelen stellen, zijn doorgaans succesvoller dan anderen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-