Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Vind je historische gebouwen mooi en het verhaal erachter nog interessanter? Of heb jij oog voor antiek en andere curiosa? Dan is een opleiding uit de categorie Kunst & Cultuur jou op het lijf geschreven.

Elk van onze praktijkgeïnspireerde cursussen bieden jou een inkijk in de specifieke kennis over kunst en cultuur. Zo ben jij straks helemaal op de hoogte van alle kunststromingen en technieken of maak je de mooiste foto's die een eigen tentoonstelling waard zijn.

Ontdek onze verschillende thuislessen en kies jouw favoriet. Zo ga je meteen aan de slag met jouw studiemateriaal en start je nadien in deze bruisende en creatieve sector.

allSubthemesWithinTheme Kunst & Cultuur

beSureOfYourFuture

De kunst- en cultuursector in ons land is wereldberoemd en geliefd. Duizenden mensen zetten zich dagelijks in om muziek, fotografie, tekst en schilderwerken tot in jouw hart te brengen. En dat inspireert dagelijks miljoenen wereldwijd! Een diploma aan onze school verhoogt jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je gaat er bovendien ook makkelijk zelfstandig mee aan de slag. We geven jou alle tools om van je passie en talent je beroep te maken.

In ons cultuurhuis nemen we niet zomaar iedereen aan. Onze goede naam rust op de kennis en expertise van al onze medewerkers. Van de mensen achter én voor de schermen. Onze bezoekers verwachten dat ook. Vorig jaar namen we voor het eerst iemand in dienst die zich via online lessen bij het Centrum voor Avondonderwijs had bijgeschoold. Ik raad iedereen aan om dat te doen. Je krijgt een pak zelfvertrouwen, je weet waarover je spreekt en je bent een grote aanwinst voor ieder bedrijf dat met cultuur te maken heeft. - employerSpeaks

Opleidingen Kunst en Cultuur

trendsCapitalized

Cultuur wordt steeds meer deelbaar en interactiever. Wat in onze musea vandaag domineert, is toegankelijke content, toegankelijke foto’s en kunst die er online mooi uitzien. We zien daarbij cultuurinfluencers opkomen. Ook artiesten slagen erin om op deze golf mee te surfen. Ze maken kunst voor Instagram of gekke beats die via sociale media makkelijk hun weg naar de massa vinden.

Kunst & Cultuur, hundredPercentOfTheTime

In de fotografiewereld is er de laatste jaren enorm veel veranderd. In een sneltempo zijn we van zwart-wit naar kleurenfoto's gegaan en van analoge naar digitale fotografie. De evolutie staat niet stil. Smartphones lijken steeds meer de spiegelreflexcamera te vervangen en fotobewerking is niet meer iets wat enkele mensen onder de knie hebben. Alles is toegankelijk. En iedereen kan vandaag beginnen met zijn professionele fotocarrière.

Als fotograaf is het enorm belangrijk dat je je foto's achteraf kwaliteitsvol bewerkt. Ik ben normaal niet zo goed met computers en volgde daarom Lightroom aan het Centrum voor Avondonderwijs. Dat hielp enorm en mijn foto's zien er nu een pak beter uit. Binnenkort wil ik nog een opleiding Social Media Marketing volgen om mijn foto's online de boost te geven die ze nu wel verdienen. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De jobs in de cultuursector zijn felbegeerd. Je hebt heel wat aanzien en bent dagelijks creatief bezig. Als je solliciteert is de kans dus groot dat je tegen heel wat talent opbotst. Net daarom is een diploma van onze school belangrijk. Het zet je talenten extra in de kijker en toont dat je over een stevige basis van kennis beschikt. En net die expertise zoeken onze cultuurhuizen. Dus, als je interesse hebt in werken met kunst en cultuur, rest er je nog maar één ding: schrijf je zo snel mogelijk in voor een van deze opleidingen.

niceToKnowHeader

  • Kafka heeft geen enkele van zijn boeken beëindigd. Een van zijn beste vrienden deed dat wel na zijn dood.
  • Het eerste fotopapier bestond uit asfalt.
  • Volgens onderzoek schilderen mensen al 30.000 jaar!
  • Kunst was vroeger zelfs een Olympische sport.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0