Muziek

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en wil je muziek leren maken? Schrijf je dan in voor een cursus aan onze school. Onze docenten leggen je stap voor stap uit hoe je te werk gaat.


All courses in the subcategory Muziek

muziek

Gitaarspelen voor iedereen

Gitaarspelen voor iedereen, a profession with a future!

Leer alles kneepjes van het vak en word professioneel gitarist.

Available via

Zang, a profession with a future!

Is de douche jouw podium, maar droom je stiekem van een zangcarrière en grote podia?

Available via


Be sure of your future!

De kansen om als muzikant aan de slag te gaan, creëer je zelf. Veel oefenen is de boodschap. Zodra je goed genoeg bent, kan je nummers opnemen, live performen, freelance muzikant worden of muziekles geven. Je kan alle kanten uit! Uiteraard zijn deze cursussen ook uitermate geschikt om muziek te spelen in je vrije tijd.

Voor wie graag in de muziekindustrie terecht komt, heb ik maar één boodschap: oefenen, oefenen, oefenen! Verwacht niet dat je van bij de eerste keer een volledige sonate kan spelen of een grote hit zal schrijven. Alle grote muzikanten zijn door dezelfde beginnersfase gegaan. Vraag raad aan andere muzikanten en aan je docent, zo geraak je er wel. - Employer speaks

muziek

Trends

Muziek kan heel wat emoties oproepen en daar maken psychotherapeuten maar al te graag gebruik van bij patiënten die moeite hebben om zich verbaal uit te drukken. Deze behandelingsvorm is al langer in gebruik, maar is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Via tutorials op YouTube leer je op een snelle manier populaire nummers spelen op piano, gitaar of andere instrumenten. Uiteraard zijn echte muzieklessen nog steeds de beste manier om muzikant te worden. Muziek spelen werkt heel ontspannend en stimuleert je op intellectueel vlak. Steeds meer volwassenen willen een instrument leren spelen in hun vrije tijd, maar kunnen niet naar de muziekschool gaan door hun drukke en wisselende agenda. Thuisopleidingen in de muziek winnen de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit. Je studeert wanneer het je het beste past!

Muziek, 100% of the time

Elektronische instrumenten klinken steeds beter en beter, en evenaren de akoestische versie. Soms zijn ze bijna niet meer te onderscheiden. Koop je een echte piano? Of liever een synthesizer waarmee je nog allerlei sound effects uit je vingers tovert? Muziek leren doe je niet enkel uit een boek, maar vooral door veel te oefenen. Dankzij onze vernufte eCampus krijg je heel wat extra lesmateriaal ter beschikking en studeer je je partituren met de nodige ondersteuning in.

Als kind had ik al pianolessen gevolgd, maar dat was ik helemaal verleerd. Het begon enkele jaren geleden weer te kriebelen, dus schreef ik me in voor de thuisstudie aan deze school. Ik nam mijn tijd en kreeg veel goede raad van de online docent. Na de cursus heb ik nog twee jaar verder geoefend toen ik de stap zette om voor een publiek te spelen. Ik treed nu af en toe op, samen met een bevriende zangeres. We spelen vooral covers en worden geboekt voor privéfeestjes of kleinere evenementen. - Ex-student speaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Dit zijn ideale cursussen voor wie muziek wil leren spelen zonder naar de muziekschool te gaan. Je studeert namelijk op je eigen tempo. Wie toch face-to-face contact wil, kan terecht in onze groepslessen. Onze docenten helpen je stap voor stap op weg om vlot een instrument te bespelen of om je eigen muziek te maken.

Nice to know

  • De piano is eigenlijk een snaarinstrument. Familie van de gitaar en de viool dus!
  • Er zijn nog 3 muzieksleutels in gebruik. De sol- of G-sleutel en de fa- of F-sleutel zijn de bekendste, maar ook de do- of C-sleutel wordt nog af en toe gebruikt. Met een beetje fantasie herken je nog steeds de letters in de sleutelvormen.
  • De Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas schreef in 1994 een compositie die hij de naam "...." gaf. What’s in a name?
  • Het gerucht gaat dat de Poolse pianist Frédéric Chopin op jonge leeftijd al plankjes tussen zijn vingers plaatste. Dat deed hij om zijn reikwijdte te vergroten op de piano.
  • De ene artiest is de andere niet en stembereik kan erg verschillen. Mariah Carey, Freddie Mercury en Axl Rose hebben alledrie een erg breed stembereik en hebben geen probleem met hoge noten.