Heb jij interesse in gezonde voeding en lekker koken? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intoleranties, allergieën of andere gezondheidsproblemen? Ben je op zoek naar inspiratie om toch heerlijke gerechtjes op tafel te toveren? Of wil je als beroep anderen helpen gezonder te leven? Dan vind je in dit subthema ongetwijfeld jouw volgende cursus!
Je leert alles over voeding en het lichaam. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.
boordevol tips & tricks
persoonlijke begeleiding
inclusief online lesmateriaal
elektronisch leerplatform
allerlei receptjes
geen voorkennis nodig
voor echte hobbykoks
up-to-date cursusmateriaal
praktijkgerichte opleidingen
snel de basis leren
Met een diploma op zak kan je meteen aan de slag. Begin te werken als zelfstandige, in een gezondheidscentrum of bij een diëtist. De keuze is aan jou!
In onze natuurwinkel nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om onze klanten te adviseren en te helpen om een gevarieerd aanbod te voorzien. Ze moeten alles weten over natuurlijke voeding en het lichaam, zodat ze optimaal advies kunnen geven. Daarom nemen we meestal iemand aan die een opleiding in avond- of afstandsonderwijs gevolgd heeft. Dan kunnen we zeker zijn dat ze mee zijn met de populairste trends en genoeg praktische kennis hebben. - Employer speaks
Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!
Notenboters worden steeds populairder. Pindakaas is al lang een klassieker op de boterham, maar ook amandelboter, cashewboter of een boter van een notenmix zijn in opkomst. Ze zijn makkelijk zelf te maken, zo ben je zeker van wat er juist in zit en dat de boter vers is. Steeds vaker worden ze ook gebruikt als sauzen, in dips en in gerechten.
Kokkerellen is echt mijn passie. Ik hou ervan nieuwe receptjes uit te proberen en smakencombinaties te ontdekken. Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een cursus voedingsleer om wat meer bij te leren over voeding en de effecten ervan op het lichaam. Die cursus vond ik zo zalig, dat ik erna besloot de cursus dieetkok te volgen. Door die twee cursussen voelde ik me klaar om er mijn beroep van te maken. Nu werk ik als voedingscoach en help ik mensen eetgewoonten aan te kweken die gezond zijn én perfect bij hen passen. - Ex-student speaking
Opleidingsverantwoordelijke
De cursussen van het subthema Lekker & Gezond zijn perfect voor iedereen die graag gezond door het leven gaat. Je hoeft geen fantastische kok of gezondheidsfreak te zijn om de cursussen te volgen. Onze gemotiveerde docenten leren je alles wat je nodig hebt voor een gezonde levensstijl en leren je ook hoe jij die kennis kan gebruiken om anderen te helpen met hun eetgewoontes.