Ben jij graag bezig met voeding en mensen? Wil jij ontdekken hoe een correct voedingspatroon leidt naar een fit en gezond lichaam? Dan zit je hier goed. In het subthema Voedingsadvies vind je alle cursussen die van jou een echte voedingsdeskundige maken.
Er is niets dat we zo regelmatig doen als eten. Wat we eten heeft een groot effect op ons lichaam. Juiste eetgewoontes zijn essentieel. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen hebben niet enkel invloed op ons lichaam, maar ook op ons mentale welzijn. Dankzij deze cursussen kom je te weten hoe je klachten en problemen omtrent voeding en het lichaam oplost. Jij zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam, zowel bij jezelf als bij je klanten!
praktijkgericht
up-to-date
geen voorkennis nodig
klaar en duidelijk uitgelegd
goed voor je toekomst
voor echte foodies
alles over voeding
op maat gemaakt
boordevol tips & tricks
een waardevol diploma
Als expert op vlak van voeding vind je in meerdere domeinen werk. Je kan aan de slag gaan in de sportsector, je kan met kinderen werken, of met volwassenen. Je kan in een restaurant of voedingswinkel beginnen. Of je gaat gewoon zelfstandig als allround voedingstherapeut of -deskundige van start. Jij hebt je toekomst in handen!
Goed opgeleide voedingsdeskundigen zijn geld waard. Mensen willen steeds meer op hun gezondheid letten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze roepen dan vaak de hulp in van experts, die gericht advies kunnen geven. - Employer speaks
We eten vaker plantaardig, lokaal en in het seizoen. Dat is goed! De aandacht voor het milieu en het klimaat zorgt ervoor dat we meer transparantie willen over ons eten. Waar komt het vandaan? Wat zit erin en hoe milieuvriendelijk is het nu juist? Mensen eten vaker vegetarisch of veganistisch en meer en vaker lokale en seizoensgebonden producten. Er komen ook steeds meer vegetarische restaurants en menukeuzes in bedrijfsrestaurants en op festivals. Keep it up!
Notenboters worden steeds populairder. Pindakaas is al lang een klassieker voor op de boterham, maar ook amandelboter, cashewboter of een boter van een notenmix zijn in opkomst. Ze zijn makkelijk zelf te maken, zo ben je zeker van wat er juist in zit en dat de boter vers is. Steeds vaker worden ze ook gebruikt als sauzen, in dips en in gerechten.
Ik ben onlangs zelfstandig begonnen als Voedingstherapeut. Na enkele cursussen over voeding gevolgd te hebben in avondonderwijs, voelde ik me klaar om mensen te helpen met doelgericht en op maat gemaakt advies. Daar is blijkbaar veel nood aan! Klanten vinden was geen probleem. Ik ben echt super blij dat ik de sprong gewaagd heb! - Ex-student speaking
Opleidingsverantwoordelijke
Als je afstudeert van een cursus uit het subthema Voedingsadvies heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen als Voedingsadviseur. Je kan een specifieke richting kiezen, zoals sportvoeding of kindervoeding, of eerder algemeen. Jij kiest wat jou het beste ligt en wat voor klanten je later wilt helpen.