Sport/Sportcoaching

Sportcoaching

Heb jij een passie voor sport? Wil je graag dagelijks bezig zijn met je passie en in contact komen met andere sporters? Dat kan! De vraag naar professionele sportcoaches neemt elke dag toe. Mensen zien het belang van sport in en gaan steeds meer sporten. Om optimaal te presteren hebben deze sporters persoonlijke begeleiding nodig. Als sportcoach ben jij perfect geschikt om hen die begeleiding aan te bieden.

In deze cursussen kruip je in het hoofd van de sporters en leer je hoe je ze altijd en overal kan motiveren om het beste van zichzelf te geven en topprestaties neer te zetten. Je benadert sportmannen en -vrouwen niet enkel individueel, maar kom je ook te weten hoe je elke groep tot een heus team kan smeden. Dankzij de bijkomende informatie over het lichaam en voeding word jij een veelzijdig sportcoach.

sportcoaching van a tot z

up-to-date en praktijkgericht

de beste motivatietechnieken

alles over sport en coachen

voor sportfanaten

geen voorkennis vereist

begeleiding van topdocenten

dé weg naar succes

essentieel voor elke coach

persoonlijke begeleiding


allCoursesWithinSubtheme Sportcoaching

Sportcoach

Performance Coach

Performance Coach, cpProfessionWithFuture

Behaal jouw beroepsdiploma! Word Conditietrainer in 6 maanden

availableVia

Sportcoach

Personal Coach

Personal Coach, maak werk van je passie voor sport en voeding

Ontdek de basisprincipes van personal training en voeding.

availableVia

Sportcoach

Personal Trainer Expert

Personal Trainer Expert, cpProfessionWithFuture

Behaal jouw beroepsdiploma! ISO Gecertificeerd. Word Personal Trainer in 6 maanden!

availableVia

Sportcoach

Sportcoach

Sportcoach, cpProfessionWithFuture

Heb jij een passie voor sport en wil je van die passie je beroep maken? Word Sportcoach.

availableVia

Sportcoach

Sportpsychologie Basis

Sportpsychologie Basis, cpProfessionWithFuture

Leer hoe je sporters en atleten psychologisch ondersteunt en hen begeleidt naar de top.

availableVia


beSureOfYourFuture

Steeds meer mensen beginnen te sporten. En mensen die al langer sporten nemen het steeds serieuzer. Het internet biedt een overvloed aan informatie, maar voor hobbysporters is het moeilijk om de juiste workouts, oefeningen en voeding te vinden die passen bij hun goals. De begeleiding van een professionele sportcoach is daarbij geen overbodige luxe. Als sportcoach help jij hen met persoonlijk advies en begeleid je hen gedurende heel hun weg naar hun doelen, of dat nu een marathon lopen is, of gewoonweg wat kilootjes kwijtgeraken. Met een diploma als sportcoach begin je vlot als zelfstandige, bij een sportclub of een fitnessstudio. Afhankelijk van jouw specialisatie begeleid je jongeren of volwassenen, topsporters of recreatieve sporters, wielrenners of bodybuilders, hele teams of aparte sporters.

In ons fitnesscentrum werven we regelmatig nieuwe sportcoaches aan om onze klanten met professioneel advies bij te staan. Het is altijd een pluspunt als ze een diploma van avond- of afstandsonderwijs hebben. Dan zijn we zeker dat ze mee zijn met de nieuwste trends en genoeg praktijkkennis hebben. - employerSpeaks

Sportcoach

trendsCapitalized

Fitnessers beperken zich tegenwoordig niet meer tot professionele fitnesszalen. Ze sporten thuis, in de tuin, in het park of ergens anders waar ze voldoende plaats hebben. Veel workouts kunnen gedaan worden zonder specifieke fitnessapparaten of allerlei verschillende gewichten. Dat maakt het enorm flexibel en het verlaagt de drempel om te beginnen sporten. Als sportcoach kan je daar handig op inspelen. Je hebt geen dure apparatuur nodig. Je moet geen fitnesszaal huren. Zoek gewoon mensen die willen beginnen fitnessen en neem ze mee naar het park, of organiseer fitnesssessies in jouw achtertuin. Of online! De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Hoe creatiever je uit de hoek komt, hoe beter! 

Sportcoaching, hundredPercentOfTheTime

Zoals in elk aspect van het leven, heeft technologie ook in de sportwereld een belangrijke plaats tegenwoordig. Er zijn tal van apps die je sportprestaties bijhouden of waarmee je sportschema´s in kan opstellen. Het is zeker de moeite waard je te verdiepen in de apps en uit te testen welke voor jou goed werken.

Ik wou al een tijdje mijn passie voor sport omzetten in een carrière. Om topsporter te worden was ik al iets te oud, maar om mensen te begeleiden met hun sportcarrière niet. Daarom besloot ik een cursus Sportcoach te volgen. Nu ben ik dagelijks bezig met sportfanaten zoals ik. Heerlijk is dat! Echt een aanrader voor iedereen die graag met sport bezig is. - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Mensen komen vaak informeren over onze cursussen Sportcoaching. Vaak zijn ze niet zeker of ze voorkennis nodig hebben. Voorkennis is zeker niet vereist voor deze cursussen. Een passie voor sport is natuurlijk wel handig, maar voor de rest leer je alles wat je nodig hebt, van de basis tot de gevorderde details.

niceToKnowHeader

  • Een belangrijk onderdeel van coaching is vertrouwen opbouwen met de personen die je coacht. Daarom is het meer dan alleen kennis over sport en het lichaam hebben, je moet ook weten hoe je hen motiveert en een vertrouwensband opbouwt.
  • Iedere sporter vereist een andere aanpak. Wat voor de ene motiverend werkt, kan voor iemand anders een averechts effect hebben. Stel vragen en leer je sporter goed kennen om te weten welke aanpak de beste resultaten gaat opleveren.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0