Horeca

Mensen gaan ontzettend graag uiteten. Leer in onze cursussen hoe je de mensen goed kunt bedienen en hen een onvergetelijke ervaring bezorgt!

Specialiseer je in bier, wijn, thee of koffie. Of run je liever je eigen restaurant, B&B of hotel? Ook daar hebben we cursussen voor. Zo leer je alles wat je moet weten over een eigen restaurant starten.


All courses in the subcategory Horeca

subthema horeca

Biersommelier

Biersommelier, a profession with a future!

Proef met al je zintuigen en leer alles wat je altijd al wilde weten over bier.

Available via

subthema horeca

Hotelmanager

Hotelmanager, a profession with a future!

Ontdek alles over het reilen en zeilen van een hotel.

Available via


Be sure of your future!

Het is algemeen geweten dat mensen graag gaan uit eten en ze daarbij graag in de watten worden gelegd. In de horeca is er altijd wel werk te vinden; er komen steeds nieuwe restaurants, cafeetjes en coffeeshops bij. Goed opgeleid personeel daarentegen, is soms schaars. Wij stomen gemotiveerde studenten volledig klaar om meteen aan de slag te gaan! Met een diploma toon je aan dat je over professionele kennis beschikt om meteen aan de slag te gaan binnen de sector.

Sollicitanten met een diploma beschikken toch meestal over een aantal interessante skills en zijn meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt. Dat maakt zeker dat ze een streepje voor hebben. Een diploma toont aan dat ze hun beroep serieus nemen en er volledig voor willen gaan. - Employer speaks

subthema horeca

Trends

'Dark kitchens' maken een opmars. Dat zijn restaurants die alleen maar aan maaltijdbezorging doen. Heel wat kosten worden bespaard op vlak van inrichting, locatie en grootte. Ook de 'plant-based markt' breidt zich uit; plantaardige vleesvervangers worden steeds verder ontwikkeld en smaken ook steeds beter. In fastfood-restaurants zien we een stijging in self-service kiosks, waarbij je volledig zelfstandig kan bestellen via een touchscreen.

Horeca, 100% of the time

In de horecasector staat ecologie en duurzaamheid tegenwoordig in de kijker. Restaurants proberen zo weinig mogelijk afval te produceren en streven naar een zero waste kitchen. Dat is een groot pluspunt voor de reputatie bij vele klanten. Bij takeaway worden biologisch afbreekbare verpakkingen ook steeds meer gebruikt. Om aan een groot marktsegment te voldoen, voorzie je best ook veganistische menu's.

Na mijn diploma middelbaar onderwijs ben ik meteen beginnen werken als serveerster in een restaurant. Dat heb ik altijd enorm graag gedaan, maar op een gegeven moment voelde ik dat ik nood had om een stapje verder te gaan. Ik wou mijn eigen coffeeshop beginnen. Hoewel ik al heel wat wist van de horeca, besloot ik toch een cursus Restauranthouder en een cursus Barista te volgen. Zo had ik alle kennis die ik nodig had om er volledig voor te gaan. - Ex-student speaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Heel wat studenten kiezen ervoor om een opleiding te volgen binnen het subthema horeca. Veel mensen dromen ervan hun eigen restaurant, coffeeshop, café of cateringzaak te beginnen. Wij moedigen dat ten zeerste aan! Om in de horeca succesvol te zijn, heb je geen universitair diploma of ingewikkelde studies nodig. Een cursus die je de nodige praktische kennis geeft, volstaat ongetwijfeld!

Nice to know

  • De duurste burger ter wereld kost ongeveer 5000 dollar en is te bestellen in restaurant Fleur in Las Vegas. Hij is gemaakt met wagyu vlees van hoge kwaliteit, gegrilde foie gras en verse truffelschilfers en geserveerd naast een fles Chateau Petrus uit 1995.
  • De beruchte pizza Hawaii is origineel uitgevonden door een Griek die in Canada leefde.
  • Millenials spenderen gemiddeld 44% van hun voedselbudget in restaurants.
  • Ongeveer 60% van de mensen zou meer betalen voor duurzame verpakking voor hun take-out bestellingen.
  • Meer dan 80% van de mensen gelooft online reviews even veel als hun vrienden