Wetenschap/Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen

Wil jij ontdekken hoe dieren en planten zich voortplanten? WIl jij weten hoe chemische stoffen op elkaar inwerken? Heb je je altijd al afgevraagd hoe vulkanen uitbarsten of orkanen ontstaan? In de cursussen van het thema Natuurwetenschappen vind je het antwoord op al je vragen over biologie, chemie, aardrijkskunde en natuurweterschappen! WIe weet word jij wel de volgende Albert Einstein of Isaac Newton!


All courses in the subcategory Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen

Chemie - Basis

Chemie - Basis, a profession with a future!

Leer alles over deeltjes: atomen, protonen, neutronen electoronen, moleculen en ionen.

Available via

Natuurwetenschappen

Toegepaste Chemie

Toegepaste Chemie, a profession with a future!

Alles over ion- en covalente verbinden, atomen, zuren en basen leer je in deze studie.

Available via


Be sure of your future!

Kennis van de verschillende natuurwetenschappen is essentieel voor bepaalde beroepen. Deze cursussen bereiden je perfect voor op allerlei opleidingen, van doktersopleiding tot archeologie. Overweeg je een universitaire studie waarbij natuurwetenschappen aan te pas komen? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze cursussen.

Een cursus natuurwetenschappen kan zeker een meerwaarde zijn bij sollicitaties. Het getuigt van kennis van kennis van de natuur en toont dat je bereid bent om hard te studeren. Ook als het niet rechtstreeks relevant is voor de job die je wilt beoefenen, blijft het een plus. - Employer speaks

Natuurwetenschappen

Trends

Steeds meer studenten uit BSO of TSO overwegen aan de universiteit een natuurwetenschappelijke richting te studeren. Dat is natuurlijk super! Maar soms hebben ze niet de juiste basiskennis om te slagen. Daarom zijn extra cursussen perfect als voorbereiding voor zij die de basiskennis van de natuurwetenschappen niet hebben meegekregen in het middelbaar.

Natuurwetenschappen, 100% of the time

Wetenschappers zijn voortdurend bezig nieuwe natuurwetenschappelijke fenomenen te ontdekken en verklaren. Zo hebben ze recentelijk ontdekt dat het uitsterven van dinosauriërs ervoor zorgde dat het andere leven op aarde (o.a. de zoogdieren) verdubbelde! Een andere interessante recente gebeurtenis is de eerste foto van een superzwaar zwart gat. Op 10 april 2019 is het wetenschappers voor de eerste keer gelukt een zwart gat te fotograferen.

Toen ik afstudeerde van het middelbaar voelde ik me nog niet helemaal klaar voor aan een universitaire studie te beginnen. Ik wou graag iets met wetenschappen doen, maar had in het middelbaar niet zoveel wetenschappelijke vakken gekregen. Daarom volgde ik biologie, aardrijkskunde en chemie in afstandsonderwijs. Na een paar maanden had ik mijn diploma in de hand en voelde ik me helemaal klaar om mijn universitaire studies aan te vangen! - Ex-student speaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

Een opvallende trends de we zien bij studenten die een cursus in afstandsonderwijs gevolgd hebben, is dat ze een 74% hogere slaagkans hebben wanneer ze een natuurwetenschappelijke universitaire opleiding volgen. Zo zie je maar dat een cursus natuurwetenschappen zeer nuttig kan zijn.

Nice to know

  • Wist je dat onze neus en oren nooit stoppen met groeien? Daarom hebben oudere mensen vaak grote oren en een grote neus.
  • 25% van de botten van een volwassen mens zitten in de voeten.
  • Om één stap te zetten, gebruiken we ongeveer 200 verschillende spieren.
  • Net zoals onze vingerafdruk heeft ook elke tong een unieke afdruk.
  • Mensen spenderen ongeveer 5 jaar van hun leven al etend.